Seizoen 2021 van start – nog even geduld

Na een bijzonder (corona) jaar zonder publieksactiviteiten hopen we op een actiever seizoen in 2021. Op dit moment zijn er nog te veel onduidelijkheden om onze strategie voor 2021 vast te stellen. Nog even geduld dus…

Wel zijn er positieve ontwikkelingen bij één van onze goede doelen waar we geld voor inzamelen. Zoals het er nu naar uitziet wordt nog dit jaar een bouwvergunning aangevraagd voor de Hospice in Zaltbommel. Het zou fantastisch zijn als die snel zal worden verleend en met de bouw kan worden begonnen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Seizoen 2020: voorzichtig weer begonnen – geen grote tocht.

Vanwege corona hebben we een hele tijd niet in groepsverband geskeelerd. Maar inmiddels zijn we weer begonnen met het skeelerrondje op dinsdag avond. Heerlijk! We proberen zo goed mogelijk op afstand van elkaar te skeeleren en ook vóór en ná het rondje zitten we uiteraard op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Het bestuur heeft besloten om geen grote tocht te rijden in 2020. We stellen dit jaarlijkse evenement een jaar uit en hopen in 2021 weer met een groep voor het goede doel een mooie tocht te mogen gaan maken.

Namens het bestuur,

In de Slag van 150.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Volg ons live 31 augustus 2019

Zaterdag 31 augustus 2019 vanaf ongeveer 14:00 uur zijn we na 300 kilometer skeeleren LIVE te volgen op een groot scherm gezellig bij JOOP in Gameren.

LIVE volgen via uw PC, telefoon of tablet kan ook, klik hier voor aanvullende informatie daaromtrent.

JOOP staat voor Jongeren en Ouderen OntmoetingsPlaats, een initiatief van de dorpsraad van Gameren. JOOP zit naast de brandweerkazerne (naast Gambora) in Gameren. Zaterdag 31 augustus omstreeks 16:00 uur hopen wij daar te finishen, iedereen is van harte welkom om dat samen met ons mee te maken ! Er zijn allerlei activiteiten en er zal een veiling zijn. De opbrengst van dit evenement is bedoeld voor een nieuwe keuken voor JOOP.

KOMT ALLEN KIJKEN, Zaterdag 31 augustus, 14:00-16:00, evenement JOOP nabij de brandweerkazerne in Gameren !

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van In de Slag van 150.

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Route JOOP’s keuken skeelertocht bekend

De route van de drie daagse SKEELERtocht vanuit omgeving Wardenburg (Duitsland, nabij Bremen) zijn bekend :

De routes (van rechts naar links is dag1, dag2, dag3) :

route_overzicht_alle_3_de_dagen

Dag 1, donderdag 29 augustus 2019, Dag 2 : vrijdag 30 augustus 2019, Dag 3 : zaterdag 31 augustus 2019 :

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

JOOP’s KEUKEN skeelertocht 2019.

Het is weer zover, we hebben een doel, een tocht en een groep enthousiaste skeeleraars !

Donderdagochtend 29 augustus vertrekken we vanuit Wardenburg richting Gameren. Klinkt niet zo ver misschien, maar het is Wardenburg (dus NIET Waardenburg), een plaatsje nabij Bremen in Duitsland. Een tocht van ruim 300 kilometer, 3 dagen, 100 kilometer per dag. Zaterdag 31 augustus 2019 omstreeks 16:00 uur hopen we te arriveren bij JOOP naast de brandweerkazerne in Gameren, alwaar JOOP die middag allerlei activiteiten organiseert en u ons via een groot scherm vanaf 14:00 uur LIVE kunt volgen. Dus KOMT ALLEN KIJKEN EN GENIETEN !

JOOP staat voor Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats. De keuken in het gebouw van JOOP heeft een flinke opknapbeurt nodig. Met onze tocht helpen we het opknappen van deze keuken mogelijk te maken.

Zie eventueel ook : In de slag van 150 skeelert voor JOOP

Schroom niet om alvast een donatie te doen, geef (een) HOOP voor JOOP…

We hebben nog geen pakkende korte naam voor de tocht kunnen bedenken, dus als je een betere bedenkt dan de titel van dit bericht, mail die dan a.u.b. even naar info@indeslagvan150.nl.

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Klik op Dag1, Dag2 of Dag3 voor de globale route zoals we die aan het voorbereiden zijn.

De gemiddelde skeelersnelheid ligt ongeveer op 20-22 kilometer per uur, pieksnelheid op 28 kilometer per uur. Bij regen en/of slecht asfalt kan de werkelijke afstand die in een uur wordt afgelegd zomaar slechts 13-15 kilometer zijn. De afstand per dag kan groter zijn dan de routeplanner aangeeft bijvoorbeeld omdat wat omgereden moet worden vanwege slecht asfalt. Aan alle deelnemers : houdt hier rekening mee.

Wij zorgen voor vervoer, op woensdagavond 28 augustus richting Wardenburg, voor de hotels, EHBO, voorrij-fietsers, volgwagen en eten/drinken onderweg. Alle reis, verblijfs- en verteerkosten zijn voor eigen rekening. De totale kosten die wij maken delen we door het aantal deelnemers. Globaal schatten we die in op 350-400 euro per deelnemer.

Deelname aan de tocht is geheel voor eigen risico. Stichting in de Slag van 150 kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden.

Het bestuur van Stichting In de slag van 150.

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie | 2 reacties

Start seizoen 2019

Nieuw seizoen, nieuwe skeelerkleding, nieuwe sponsorcontracten, nieuwe tocht, nieuw binnenkomst evenement, nieuw doel.

Voor het seizoen 2019 gaan we nieuwe skeelerpakken kopen. We zijn lekker in gesprek met onze huidige sponsoren en met nieuwe sponsoren. En we zijn een de tocht voor 2019 aan het plannen : ideeën zijn van harte welkom. Wel hebben we al de aankomst dag gepland tijdens een GEWELDIG evenement in GAMEREN : op zaterdagmiddag 31 augustus 2019 bij JOOP in Gameren. Wij hopen JOOP te helpen door met onze tocht, en daarmee een hefboomwerking voor inkomsten, te zorgen voor vernieuwing van de keuken.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Zo kunt u ons LIVE volgen (periscope)

Op één van de voorrij fietsen zit een GOPRO camera waarmee we kunnen LIVE STREAMEN via Periscope. Periscope is door ons als beste livestream dienst getest, met de meest betrouwbare connectie en minste vertaging.

Periscope werkt op telefoon of tablet. Op de iPhone bijvoorbeeld werkt het als volgt :

Stap 1 : download de periscope app uit de appstore.

PeriscopeAppIconStap 2 : meld je aan via facebook, twitter, google of je mobiele nummer.

periscope_page01.JPG

Stap 3 : zoek in de periscope app op “InDeSlagVan150” (aan elkaar geschreven) en selecteer die dan.

Stap 4 : als we live zijn, ziet u ons skeeleren.

Tot Ziens !

Geplaatst in Geen categorie | 2 reacties

Internationaal voor Joviaal

Jaja, we gaan weer. Door Frankrijk, België en Nederland. In de ochtend van donderdag 23 augustus vertrekken we vanuit Calais, om via Brugge en Brielle naar Gameren te skeeleren. Zo’n 350 kilometer skeeleren, in drie dagen. Zaterdag 25 augustus hopen we aan te komen op het evenement van het 100 jarig bestaan van ijsclub Joviaal, op de ijsbaan in Gameren. Kom gerust, het is een leuk evenement !

IJsclub Joviaal uit Gameren bestaat dit jaar 100 jaar en dat vieren ze 25 augustus op de ijsbaan in Gameren. Schaatsen en skeeleren past leuk bij elkaar en wij besloten om er een tocht aan te hangen. Van Calais naar Gameren, 350 kilometer skeeleren in 3 dagen. Aankomst zaterdag 25 augustus omstreeks 16:00 uur tijdens het Joviaal jubileum evenement op de ijsbaan in Gameren. Aldaar zijn we de laatste uren van de tocht LIVE te volgen op een GROOT SCHERM.

Dit jaar heeft zich jammer genoeg nog niemand gemeld voor een goed doel. We rijden deze keer voor onze NAAMSBEKENDHEID. Zodat we volgend jaar wel weer een goed doel hebben om voor te rijden.

22 augustus omstreeks 17.00 uur vertrekken we met de auto richting Calais. 8 skeeleraars, 2 fietsers, 2 verzorgers. 23 augustus skeeleren we van Calais naar Brugge, 24 augustus van Brugge naar Brielle en 25 augustus van Brielle naar Gameren.

KOMT ALLEN KIJKEN 25 AUGUSTUS bij IJSCLUB JOVIAAL in GAMEREN. BINNENKOMST  OMSTREEKS 16.00 UUR. Hopen we…

We proberen dat u ons enigszins live kunt volgen via facebook, en via onze gopro camera op de fiets via periscope. Voor uitleg over Periscope klik HIER !

De route op PC openen : klik op kaart. De route op PC, tablet of telefoon openen, klik op DAG1DAG2DAG3.

RouteCalaisGamerenInternationaalVoorJoviaal

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van In de Slag van 150.


 

 

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Calais-Gameren tocht

Internationaal voor Joviaal…

23 tot 25 augustus hopen we met een groepje van zo’n 8 tot 10 skeeleraars de Calais-Gameren tocht te rijden, zo’n 350 kilometer ! Met aankomst in Gameren tijdens het 100 jarig jubileumsfeest van ijsclub Joviaal. Dit jaar skeeleren we niet speciaal voor een goed doel : er waren geen aanvragen en daarom hebben we besloten een leuke tocht te organiseren voor meer naamsbekendheid.

Weet je een goed doel voor volgend jaar ? mail ons gerust.

Wil je deze tocht mee skeeleren ? Stuur een mailtje aan info@indeslagvan150.nl

Enkele keren mee trainen wordt op prijs gesteld. Trainingsavond is iedere dinsdagavond een tocht van 25-40 kilometer, start 19.30 uur vanaf Rietkamp 1 in Gameren (Wim van Wijnen).

 

Programma Calais-Gameren tocht, internationaal voor Joviaal :

22 augustus, einde van de middag / begin van de avond, vertrek per auto of bus richting hotel La Plage, Calais, Frankrijk

23 augustus, skeelertocht van hotel La Plage naar hotel Ter Brughe, Brugge, België

24 augustus, skeelertocht van hotel Ter Brughe naar Bastion hotel Europoort, Nederland

25 augustus, skeelertocht van Bastion hotel Europoort naar ijsclub Joviaal in Gameren

 

Deelname voorwaarden :

De totale kosten van de overnachtingen, het eten en het drinken, worden verdeeld over de deelnemers. Wij schatten dat in op ongeveer 300 tot 350 euro per deelnemer.

Deelname geschiedt geheel voor eigen risico, er rijden geen motoren mee. Wel rijden er twee begeleidende fietsers voorop en er rijdt een (EHBO) volgwagen met zwaailicht achter de groep.

Skeelerhelm dragen is verplicht.

Hotelkamers worden geboekt per twee personen, kamers worden dus gedeeld en niet individueel gebruikt

Er wordt gezorgd voor drinken en eten onderweg (stopplaatsen), voor restaurants (lunch). Ontbijt en diner wordt bij de hotels verzorgd.

 

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Mooie tocht gereden !

WAT EEN MOOIE DAG !

De Wittenberg tocht afgelopen zaterdag was leuk, mooi weer, goed asfalt, wind mee. We hebben een prachtige dag gehad. Helaas is 1 skeeleraar gevallen, na ongeveer 95 kilometer, met een gebroken sleutelbeen tot gevolg. Jammer, we wensen hem heel veel beterschap. Een samenvatting van de live videobeelden :

Na zo’n 113 kilometer kwamen we aan bij De Wittenberg, alwaar we feestelijk werden binnengehaald ! Geweldig !

De route is vastgelegd via Strava :

WittenbergTochtStrava

Na aankomst bij De Wittenberg werd het Fietslabyrint onthuld. Daar hadden we voor geskeelerd en er was door de dames van De Wittenberg voldoende geld gespaard om, na aanvulling met de sponsorgelden van ons, het Fietslabyrint ook daadwerkelijk te kopen.

Als extra hebben we kunnen regelen dat er ook een fietslabyrint-route door Haaften en Gameren was opgenomen, dus vanaf nu kunnen de bewoners van De Wittenberg vanuit hun stoel De Wittenberg via een beeldscherm verlaten en al trappend “per fiets” een mooie route “fietsen” door onder andere Haaften en Gameren !

Groepsfoto_WIttenbergWij bewogen om de bewoners te laten bewegen…

FietslabyrintInGebruikHet fietslabyrint werd meteen gebruikt.

Alle deelnemers, vrijwilligers, organisatoren, Bolus-bakkers en Bolus-eters, Wittenbergers en sponsoren : bedankt voor deze fantastische dag !

Namens het bestuur van stichting “In de Slag van 150“,

~ BEDANKT ! ~

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie